20 martie, 2009

CONCEDII RATATE

După fiecare vârstă încheiată ca după un concediu ratat
într-o staţiune de mâna a patra
într-un hotel de o stea, fără aer condiţionat, fără lift şi cu baie comună, mă consolez cu speranţa că în concediul viitor voi alege o staţiune mai exotică care să aibă neapărat o piscină şi cascade în jur unde să-mi înec timpul, trag linie după fiecare vârstă ca după un concediu din care mă întorc tot mai obosită, vreau să calculez cât am cheltuit şi cât am câştigat, dacă mi-a mai rămas ceva şi pentru concediul viitor, un mărunţiş de care să mă agăţ ca de o pânză de păianjen, un cont cu care să încep o nouă afacere profitabilă visând la viitorul meu concediu care este mai ratat decât primul, şi mă răsucesc pe nisipul uscat mereu deşi bronzul dăunează grav pielii, mă avertizează din difuzoare vocea cosmeticienei, în aer –răcoarea cascadei, în auz – murmurul paşilor care se apropie tot mai repede de mine, în nări – miros de incendiu adus de valuri,
aş vrea să mă ascund într-o scoică un concediu perfect fără întoarcere.

6 comentarii:

 1. Majoritatea oamenilor(ca si mine de altfel)isi construiesc singuri ratarea.Se condamna singuri la ratare.Societatea in sine impune niste norme care te imping la ratare.Asa ca, daca faci ceea ce ti se spune sau ce este normal(trebuie, vei ajunge cu siguranta sa-ti ratezi intreaga viata.(din experienta)

  RăspundețiȘtergere
 2. Intotdeauna maruntisul va fi SUB line.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiu de ce se blocheaza, "Anonimule"...dar imi cer scuze daca te-a enervat acest lucru. probabil de aceea acest blog al meu e izolat si nu prea citit...De altfel, poezia e atat de rar citita si inteleasa..Iti multumesc ca ai zabovit asupra ei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu siguranta blogul acesta este cel mai plin de suflet din cate am mai nimerit.... Si din intamplare am ajuns aici....Poate pentru ca aici trebuia de fapt sa ajung... :) In limita pauzei de la serviciu, m-am strecurat in toate categoriile si am fost socata (in mod foarte placut)de lucrurile culese de tine. Esti speciala si sa stii ca revin ca sa vad ce alte chestii vei mai posta la anumite categorii ramase inca fara continut. Felicitari si sa ne luminam, mai, ce draku.... Jos palaria (daca as avea una....)

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc foarte mult , draga Anonima...Am lasat aici poeziile asteptandu-si cititorii, speciali, ca tine desi, fara sa-i jignesc pe cei ce ocolesc sau nu iubesc suficient poezia, cei ca tine sunt foarte rari...Am lasat anumite categorii fara continut pentru ca, prinsa in magia placerii de a scrie pe blog, mi-am inventat alt blog pe care am postat alt gen de texte, si poeme, desigur. Nu stiu daca pe acela l-ai ocolit sau nu, el are urmatoarea adresa si te astept nu pentru a-mi spori nr de cititori ci pur si simplu pentru a impartasi o emotie comuna, cum spuneam parca in nustiu ce poem...
  mariapostu.wordpress.com

  RăspundețiȘtergere