13 martie, 2010

Brancusi in suferinta (preluat de pe http://www.neacostache.com/)

http://www.neacostache.com/

Brâncuşi în suferinţă

Locuiesc în Târgu-Jiu, oraşul lui Brâncuşi şi spre ruşinea mea, de aproape doi ani, nu mai trecusem prin Parcul municipiului ce adăposteşte nestematele sculpturi ieşite din dalta marelui sculptor. Prin noiembrie, am trecut prin parc, însoţit de fiul meu, Mitruţ.  La revederea operelor lui Brâncuşi, ambii, am ramas profund impresionaţi de starea avansată de degradare a acestora iar Mitruţ a făcut fotografii, pe care le-a postat pe blogul său.  După o serie de articole, aiciaici şi aici ale lui Mitruţ, postul de radio local, Radio Targu Jiu , a verificat starea de degradare a monumentelor, iniţiind campania “Operele lui Brâncuşi – neglijate de autorităţi”.
Instituţia care ar trebui să se ocupe de monitorizarea si protejarea ansamblului târgujian tratează cu dezinteres aceste probleme, considerând că degradarea este normală. Sorin Lory Buliga, directorul Centrului de Cultură si Artă ”Constantin Brâncusi” a negat, initial, într-o interventie telefonică în cadrul matinalului, că ar exista astfel de probleme, lăsând impresia că nici măcar nu le cunostea. Asta, în ciuda faptului că sediul centrului pe care îl conduce este în Parcul Central, la doi pasi de Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor sau Poarta Sărutului.

5 comentarii:

 1. Ai preocupari frumoase si din ce in ce mai rare... Imi place blogul tau...

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc frumos...Te astept mai ales pe mariapostu.wordpress.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Va multumesc d-na Maria Postu pentru implicarea dv. in aceasta campanie de sensibilizare a celor ce ar trebui sa se preocupe de salvarea de la degradare a operelor din complexul brancusian de la Targu-Jiu. Va doresc o saptamana plina de realizari in activitatea dv.!

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu va multumesc.Problema e ca ma descurc foarte greu cu acest blog, diferit de celalat si nu stiam cum sa fac sa nu se creada ca imi asum creativitatea altuia.Sper ca am reusit sa cotrectez eroarea de la inceput cand se vedea ca eu as fi autorul.Doamne fereste, mai am destula imaginatie sa=mi scriu singura textele.va felicit pentru idee si va doresc succes.Sper ca nu v-ati imaginat ca preiau fara sa citez, pur si simplu nu am stiut cum sa procedez tehnic vorbind. Sper ca ati remarcat ca am comandat cartea dvs.O astept.O seara buna!

  RăspundețiȘtergere
 5. Grav. Nici nu merităm astfel de capodopere...

  RăspundețiȘtergere