28 ianuarie, 2011

In dreptul vitrinelor sparte


În dreptul vitrinelor sparte, candva tentatia chipurilor obosite ca o masca de reintinerire brusca,

acum doar o rana in peisajul strazii, nu te opri şi nu privi

urmele de sânge, rămăşiţe ale unei încăierări, ratari sau doar spectacol cu actori in cautarea unui nume,

eu târâtă de o tânară mână intorcând mereu capul, ca spre un tort insangerat pe care l-au năpădit furnicile şi nu mai poate fi consumat de camera de supraveghere in doliu, complice la risipa inutila a sangelui, pe strazile care nu se vor vindeca niciodata de amintirea lui,

nu e voie să te opreşti, mergi mai departe, pretutindeni calci pe ranile deschise ale cuiva nevazut

geamuri crăpate, dincolo de ele siluete închipuind un joc straniu, viaţă sau moarte, nu te opri, nu privi, vei întârzia,

un alt geam, strălucitor, cu lumini în spate, siluete într-o veşnică pe-trecere departe de cioburi si spectacole gratuite,

nu te opri, vocea mamei nu e aici, o aud, nu te opri, nu e nimeni pe strada golita de sânge ca un bolnav de leucemie de oamenii de la deratizare,

nu e nimeni sa-mi mai interzica disecarea clipei cea repede şi verde ca ochiul semaforului îngăduie trecerea, pe trecerea , ochiul roşu ciclopic a fost spart nu te mai poţi opri.

4 comentarii:

 1. Cât talent poți să ai ! E un poem caligrafiat desăvârșit... Felicitări din toată inima !

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult, Serban...(dar imi amintesc ca eu iti spuneam "Gigi")..Poemul e, si acesta, mai vechi din volumul Abonament viata-moarte de la Vinea din 2003.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc foarte mult pentru prezentare.In limita timpului meu, destul de redus, voi incerca sa va sustin proiectul vostru interesant.Va voi trece adresa si pe celalalt blog al meu:mariapostu.wordpress.com, si deasemenea voi propune pe Fain articolele voastre.Succes!

  RăspundețiȘtergere