09 februarie, 2011

Castigatorii Festivalului International de Poezie si Epigrame “Romeo si Julieta”

News.corect publica un articol foarte interesant:

Gazduita de Liceul Teoretic “Grigore Tocilescu”, duminica, la Mizil, a avut loc premierea Festivalului International de Poezie si Epigrame “Romeo si Julieta la Mizil”, editia a IV-a.

Festivalul International de Poezie si Epigrame “Romeo si Julieta”Festivalul International de Poezie si Epigrame “Romeo si Julieta”

Prof. Victor Minea, directorul institutiei mentionate si prof. Laurentiu Badicioiu, coordonatorul proiectului cultural “Romeo si Julieta la Mizil”, au deschis festivalul. La acest eveniment au fost prezenti, printre altii : Mircea Ionescu-Quintus, Stefan Cazimir, Corneliu Leu, Corneliu Berbente, Sorin Rosca Stanescu, Mircea Dinescu, Nicolae Dragos, George Stanca, Lucia Olaru-Nenati, Aurel Antonie, George Corbu, Elis Rapeanu, Efim Tarlapan, Emil Proscan, Doru Dumitrescu, Gheorghe Borovina, Nicolae Angelescu, Matei Gheorghe. Premiile au fost oferite de Nicolae Dragos, Corneliu Berbente, Gheorghe Borovina si Emil Proscan.

Corneliu Leu a facut o evaluare a calitatii productiei umoristice a festivalului, in raport cu valorile afirmate la editiile precedente. Nicolae Dragos si primarul Mizilului, Emil Proscan, au evidentiat nivelul ridicat a multor texte lirice. S-au inscris 314 concurenti din toate judetele, 237 la Poezie si 77 la Epigrame. Pe langa articipantii din tara au concurat autori din: Belgia, Brazilia, Spania, Italia, Franta, Germania, Rep. Modova, Siria, Macedonia, Albania, Canada, SUA.

Domnii Sorin Rosca Stanescu si Corneliu Leu au prezentat sintetic portalul-librariewww.corectbooks.com .Publicului, alcatuit din oameni de cultura si personalitati culturale, i s-au demonstrat avantajele ce decurg prin editarea si distribuirea de carti on-line.

Prezentarea, sustinuta tehnologic prin laptop, ecran si proiector, s-a bucurat de un mare interes, autorii dandu-si seama de rapiditatea punerii în valoare a operelor lor, cititorii de aceeasi rapiditate a obtinerii informatiei si textelor, iar cadrele didactice de o cale eficienta pentru a stimula interesul tinerilor pentru lectura.

Mircea Dinescu a vorbit despre cartea “Femeile din secolul trecut”, carte pe care o promoveaza in tara prin “Caravana cu cantecele, versurile si vinul lui Dinescu”.El a cantat melodii de pe un CD pe versuri din volum, puse pe muzica de autor.

De asemenea a “servit” publicul cu vinul din productia proprie cu ‘versuri pe sticla’. Mircea Ionescu Quintus, care a fost prezent si la editia precedenta, a apreciat calitatea festivalului, a organizarii si a invitatilor si a oferit un “Memento Mihai Eminescu”.

Corneliu Leu, prezent in juriu la toate editiile, a fost nominalizat de catre organizatori “Patriarh al festivalului”. In ciuda faptului ca autoritatile din tara nu au dat atentie faptului ca marele Caragiale s-a nascut in acesta zi, manifestarea de la Mizil a subliniat din plin evenimentul, personalitatea lui I.L.Caragiale fiind evocata de catre prof. univ. dr. stefan Cazimir, care a impresionat auditoriul prin comicul serios care ii caracterizeaza orice interventie.

A fost prezenta si o parada de moda realizata de Cristiana Maria Purdescu ale carei creatii au fost purtate de elevele liceului. O sceneta, “Lectia de literatura”, a fost jucata de elevii scolii, sub îndrumarea prof. Luminita Burlacu care este si autoarea textului respectiv. Melodiile formatiei “Trei parale” si ale formatiei “Select” din Bucuresti au însotit bucuria spirituala a unei zile memorabile.

POEZIE

Marele Premiu "George Ranetti": Victoria Milescu din Bucuresti si Liviu Ofileanu din Hunedoara

Premiul "Grigore Tocilescu": Liliana Filisan - Constanta

Premiul Agatha Bacovia: Raluca Dumitran – Campina si Maria Postu - Bucuresti

Mentiuni:

Gheorghe Balici – Chisinau; Oana Zahiu – Ploiesti; Valeriu Mititelu – Braila; Loredana Danila – Slobozia; Floarea Dan – Bucuresti; Alexandru Ghetie – Pitesti; Mihaela Lunca – Galda de Jos, Alba Iulia; Alexandar Stoikovici – Timisoara; Vasile Vajoga – Iasi

Roxana Baltaru – Suceava; Maria Cucu – Campulung Moldovenesc; Theodor Damian – Woodside, New York , USA, Maria Ion – Craiova; Ariadna Petri – Ploiesti; Lica Pavel – Bucuresti, Ana Maria Zlavog – Braila; Cristian Petru Balan – Sycamore Drive, New Jersey , USA; Ioan Barb – Calan, Hunedoara; Aida Hancer – Bucuresti; Marilena Apostu – Galati; Constantin Badea – Bucuresti; Alexa Bale – sisesti; Maramures; Magda Botezat – Oradea, Bihor; Cezar Ciobaca – Botosani; Ciumarnean Carmen – Zalau; Salaj

Simona Craciunescu – Vatra Dornei; Suceava, Ion Moraru – Galati; George Chiriac – Onesti; Bacau, Mahmoud Djamal – Rakka, Siria; Eugenia Dumitriu – Campo Real de Madrid; Spania, Florina Isache – Rosiorii de Vede, Teleorman; Alexandru Piscu – Parava; Bacau; Marina Popescu – Bucuresti; Iulian Radu – Baba Ana, Prahova; Corina Stoean – Cazasu, Braila.

EPIGRAME

Marele Premiu "George Ranetti": Ioan Toderascu- Vaslui

Premiul "Grigore Tocilescu": Laurentiu Ghita- Bucuresti

Premiul Agatha Bacovia: Constantin Iurascu - Iasi

Mentiuni:

Vasile Larco – Iasi; stefan Alexandru- Al. Sasa – Campina; Nicolae Paul Mihail - Sinaia

Elis Rapeanu- Bucuresti; Slavu Petronela - Vulcan, Hunedoara; Corneliu Zeana – Bucuresti; Ion Ruse – Constanta; Gheorghe Balaceanu Iasi; Petru Ioan Garda - Cluj

Ion Moraru – Galati; Vasile Vajoga- Iasi; Janet Nica - Ostroveni, Dolj; Ionica Laurian - Boureni, Dolj; Viorel Martin – Bucuresti; Ion Munteanu - soimari, Prahova


1.

Mircea Dinescu a cantat la Mizil melodii de pe CD-ul “Femeile din secolul trecut”

Invitat de onoare al Festivalului National de Poezie, Epigrame si Calambururi “Romeo si Julieta la Mizil”, poetul Mircea Dinescu le-a cantat participantilor melodii de pe CD-ul “Femeile din secolul trecut”, cantece cunoscute pentru care a recompus versurile. Inconjurat de romani de pretutindeni si de orice varsta care si-au dat intalnire la o sarbatoare a literaturii, la Mizil.

http://news.corect.com/arts/books


6 comentarii:

 1. Maria,
  felicitări din toată inima ! Și la mai multe premii și forme de recunoaștere !
  Mă bucur enorm.
  Ai scris deja lucruri incomparabile !
  Te îmbrățișez.

  RăspundețiȘtergere
 2. Serban, multumesc!Ma simt usor jenata ca am recurs la aceasta forma de autopromovare dar imi dau seama ca e necesar...daca vrem sa se stie ca avem ceva de spus.Si tie iti doresc aceeasi vointa si motivatie sa scrii deoarece e pacat de atata sensibilitate artistica sa nu fie cunoscuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Domnule Laurentiu Badicioiu, eu va multumesc pentru stralucita idee a acestui concurs care a dat prilejul atator creatori, iubitori de poezie si epigrama sa se reuneasca sub umbrela generoasa a lui Caragiale si a Mizilului!

  RăspundețiȘtergere
 4. da ,mi-a placut talentul de cintaret al lui Mircea Dinescu

  RăspundețiȘtergere
 5. De altfel, nu e primul loc unde poetul si-a manifestat si acest talent descoperit asa tarziu!

  RăspundețiȘtergere