18 iulie, 2012

FRAGMENTE DIN ROMANUL RECITALUL

'Tania și Emil Manea nu o observară pe femeia elegantă are se apropia de ei decât în momentul când se opri în dreptul lor și îi salută:

-Anatheea Popa, proprietara acestui local!

-Înântat de cunoștință, se ridică domnul Emil, sărutându-i galant mâna, întrebându-se de ce îi părea cunoscută aeastă femeie elegantă și distinsă.

-Sper că aveți o seară agreabilă aici și că veți mai reveni, spuse Anatheea studiindu-le expresiile .La rândul lor, și ei căutau grăbiți prin memorie să descopere când o mai văzuseră pe această femeie.

-Mulțumim, suntem în trecere prin oraș dar ne-a atras atenția afișul dvs, intră în dialog și Doamna Manea, destul de timid.

-Ne-a plăcut în mod deosebit pianista, explică soțul.

-Ne-a amintit de fiica noastră!

-E și ea pianistă? întebă amabilă gazda ascunzându-și dorința de scurta discuția deoarece nu reușise să-și amintească de unde îi cunoștea pe cei doi.

-Tania…nu e momentul…

-Vă rog, vă rog, interveni amabilă Anataheea, puteți vorbi oricât despre ea, nu mă deranjează."
CITITI IN CONTINUARE AICI)


-Clara, e timpul…La ușă se mai îngrămădeau încă amatori de spectacol dar boyguarzii nu le permiteau să intre decât dacă prezentau invitațiile și rezervarea.Toate saloanele erau pline, lămpile din cristal aruncau o lumină diamantină.Uniformele chelnerilor, asortate cu tonurile aurii ale pereților și cu culoarea mobilierului te făceau să crezi că te afli în reședința unui nobil din veacurile trecute.Decorul fusese gândit în așa fel încât să nu simți presiunea zeului ban dar să beneficiezi din plin de ea. Acum, aici era seara în care, chiar dacă la final ți se trimitea discret nota de plată, primeai daruri, unice.Inoubliabile, așa cum erau și acordurile divine care te învăluiau discret de undeva din mijlocul salonului centra"-Emil…nu mă pot opri să nu visez că această fată ar putea fi ea…

-Tania, trezește-te…am venit aici să uităm…Știi că e imposibil să fie ea…

-Ascultă e…Piazzolla…Îi plăcea să-l cînte când era prea obosită de studiile obligatorii pentru examen.

-Ce aștepți…nu suntem la un concert la Ateneu…" (cititi in continuare aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu