13 octombrie, 2012

Cum sa te desparti de un alt octombrie


Octombrie e luna in care stii ca te desparti definitiv de vara, chiar si de vara aceea prelugita insiduos si calin pana pe treptele lui octombrie...Vara aceea lasciva , cu priviri hipnotice intinzand spre tine brate care implora daruire, vara aceea bezmetica, afisandu-si frumusetea fara pudoare si reticenta... Ce vrei de la mine, Octombrie?I-ai cerut voie lui Septembrie sa te imbraci in hainele lui, sau mai bine -zis, sa te dezbraci de felul tau glacial de a fi si sa ma imbii cu arome si fructe la care nu mai am dreptul?
Octombrie e luna in care stii ca nu vrei sa ramai , asa cum nu ai ramas nici in lunile in care ai fi vrut sa ramai, oprind timpul in loc.
Dar, cum spunea cineva, maine n-o sa fii mai tanar decat azi, asa ca hai sa ne bucuram impreuna de un octombrie verde, pentru ca, maine, orice ai face, va sosi intunecatul noiembrie pe cai fumurii si in volute de ceata si singuratate Noiembrie...Sa ne apropiem de semineul real sau imaginar, sa citim ceva de la poluri sau de pe alta tarmuri insorite si sa impartim generosi o ceasca de ceai, o iluzie, o iubire amanata pana pe trepetele alunecoase ale lui noeimebrie...
Post publicat aici:http://mariapostu.wordpress.com/2011/10/04/cum-sa-te-desparti-de-octombrie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu