05 februarie, 2013

HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012 / 2013


comunicat/invitatie proiect international cu scop caritabil:
Galaţi – România 2012 / 2013
 Invitaţie vernisaj foto-expoziţia:

 HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012 / 2013
 
Joi, 7 februarie 2013, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc vernisajul foto-expoziţiei “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012, manifestare care reuneşte 45 de lucrări realizate de 12 fotografi din Galaţi, care în luna decembrie a anului 2012 au luat parte la proiectul internaţional HELP PORTRAIT 2012.
            La Galaţi, HELP PORTRAIT s-a desfăşurat pentru a treia oară şi au fost oferite 170 de portrete cadou în cele două etape ale acţiunii.
Expoziţia de la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi oferă publicului posibilitatea de a intra în atmosfera plină de emoţie pe care fotografii şi stiliştii au simţit-o atunci când au stat alături de cei cărora le-au făcut cadou o şedinţă foto sau le-au adus în dar câteva lucruri necesare lor. Alături de fotografii vor fi expuse şi felicitările realizate de copiii fotografiaţi în semn de mulţumire pentru surpriza făcută de voluntarii HELP PORTRAIT.
            Trebuie să amintim pe cei 12 fotografi-voluntari ale căror fotografii vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei: Ciprian Bercea, Andrei Bobocel, Radu Bourceanu, Oliviu Bujor, Marian Calestru, Florin Gîlcanu, Paul Iordache, Laura Lupaşcu, Florin Matei, Cătălin Moraru, Florin Novac şi Andrei Ungureanu.
De asemenea, mulţumiri speciale adresăm stiliştilor care le-au aranjat pe fete, să fie şi mai frumoase pentru şedinţele foto: Marilena Blaga, Cristina Matei, Valentina Maravela, Ionela Spoitorul şi Cristina Cernei.
            Voluntarii Help Portrait au mers pe 6 decembrie 2012 să fotografieze copii din 5 clase primare de la Şcoala nr.1 din Frumuşiţa. Apoi, au vizitat 9 familii din comunele Cuca şi Frumuşiţa, cărora le-au oferit cadouri de Moş Nicolae sub forma unor donaţii (hăinuţe şi jucării). Copii de la clasa a 3-a au avut parte şi de o scurtă introducere în lumea minunată a fotografiei. Toţi micuţii, fete şi băieţi, au fost aranjaţi de stilişti înainte de a poza pentru fotografii veniţi special pentru ei. Pe 15 decembrie, la sediul central al Bibliotecii V. A. Urechia, o parte din copiii de la Centrul de Plasament “Negru Vodă” şi de la Asociaţia “Inimă de Copil”, implicaţi în proiectul condus de doamna bibliotecara Andreea Iorga "Şi ei au copilărie", au fost micile vedete ale unei şedinţe foto în faţa bradului de Crăciun şi a cărţilor de pe rafturile bibliotecii. Nu au avut mult de aşteptat deoarece pe 20 decembrie, la Bibliotecă , toţi copiii de la Centrul de Plasament şi-au primit portretele cadou printate pe hârtie. Pe 18 ianuarie, micuţii de la clasele primare din Frumuşiţa i-au primit cu braţele deschise pe fotografii care, înainte de a le înmaneze portretele, le-au facut din nou o mică prezentare despre bazele fotografiei, de data aceasta oferindu-le şi posibilitatea de a realiza chiar ei frumoase instantanee.
            Help Portrait este un proiect internaţional cu caracter social, ce are ca scop realizarea şi oferirea de portrete cadou printate celor care nu-şi permit să plătească o sedinţă foto cu un fotograf profesionist.  Început în 2009, la iniţiativa cunoscutului fotograf de celebrităţi - Jeremy Cowart, proiectul a facut fericiţi peste 277.000 de oameni din 60 de ţări.
În cei 4 ani de existenţă, la evenimentele Help Portrait au participat aproape 20.000 de fotografi şi aproximativ 32.000 de voluntari.
     Expoziţia “HELP PORTRAIT – Galaţi, România 2012” va putea fi vizitată si la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi până pe 28 februarie 2013.
             Multumirile noastre se indreapta si catre echipa Casei de Cultura a Sindicatelor Galati: D-lui Director Ovidiu Ioan Manole si D-nei consilier Angela Baciu - scriitor,  pentru sprijinul oferit in realizarea expozitiei de la CCSG, promovarea evenimentului si punerea la dispozitie a spatiului.
 
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la numarul de telefon 0745 233163
sau la adresa de mail lauralupascu@about.me
        persoană de contact Laura Lupascu, coordonator proiect.
 
Vă aşteptăm la vernisaj  la CCSG, et.I!
Intrarea libera!
 
 
 
Angela Baciu
scriitor, publicist, membru U.S.R
consilier cultural CCSG

 
 

Un comentariu:

  1. Te-am nominalizat la o leapsa intre bloggeritze,te invit pe blogul meu sa vezi despre ce e vorba si sa dai mai departe ,te pupam si pastram legatura :)
    http://fashionandcity.wordpress.com/giveaways-like-share-win/

    RăspundețiȘtergere