20 iulie, 2014

Iau cu mine doua carti

Ian McEwan , Gradina de ciment si Catalin Dorian Florescu, Zaira...sunt autorii care ma vor insoti in aceasta calatorie.

E o calatorie lunga, foarte departe de casa dar cu atat mai atragatoare.Nu ma sperie zborul cu avionul, nici macar azi, la o zi dupa tragica intamplare de ieri (specialistii inca nu au cazut de acord cum s-o numeasca, accident, atentat sau  catastrofa).
Nu stiu daca voi avea timp sa le citesc. Voi avea desigur de descoperit noi peisaje culturale, voi trai diferite experiente care sigur ma vor marca. Si daca voi apuca sa citesc cateva pagini din acesti doi autori preferarti, pe care nu i-am ales deloc la intamplare din multele carti ce asteapta sa fie citite in vacanta, in mod sigur, noul context in care le voi fi citit, isi va pune pe veci amprenta asupra modului cum i-am inteles si cum s-au alipit celorlalte impresii profunde pe care mi le-au lasat cartile lor. Poate cei doi nu au nimic in comun decat faptul ca sunt contemporani, ca sunt autori de succes, ca au luat premii internationale.Mie imi plac si le-am citit aproape tot ce s-a tradus la noi.Va invit si pe voi sa faceti acelasi lucru. 
Poate voi povesti ce s-a intamplat in aceasta calatorie cu personajele cartilor pe care le voi citi.Sau poate voi relata ce s-a intamplat cu personajul "eu" in marea carte a vietii, care inca se scrie...Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu